Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos mleczno-serowy

 

Składniki:

  •  1 i 1/2 łyżki masła
  •  1 i 1/2 łyżki mąki
  •  1 i 1/2 szklanki mleka
  •  2 łyżki utartego żółtego sera
  •  sól
  •  pieprz

Sposób wykonania:

  1. Przesianą mąkę wymieszać z kilkoma łyżkami mleka.
    Następnie pozostałe mleko zagotować wówczas dodać wcześniej rozprowadzoną mąkę.
    Cały czas mieszając doprowadzić do wrzenia na małym ogniu.
    Wówczas zdjąć sos z ognia po czym dodać masło oraz starty ser.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *