Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z jajek, kukurydzy i marynowanych pieczarek

 

Składniki:

  • 6 jajek
  • mała puszka zielonego groszku konserwowego
  • mała puszka kukurydzy
  • cebula
  • słoik pieczarek w zalewie
  • ok. 100 g. wędzonego łososia
  • kopiasta łyżka posiekanego koperku
  • 1/2 szklanki majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i pokroić w kostkę.
    Następnie kukurydze u groszek odcedzić z zalewy i dodać do jajek.
    Następnie pieczarki również odsączyć z zalewy, mniejsze można pozostawić w całości, większe pokroić na mniejsze kawałki.
    Łososia również pokroić i dodać do reszty składników.
    Dodać jeszcze majonez oraz posiekany koperek.
    Całość dokładnie ale delikatnie przemieszać.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *