Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dip pomidorowo-chrzanowy z jabłkiem

 

Składniki:

  • 3 duże pomidory
  • 1 winne jabłko
  • łyżka kaprów
  • 4-5 łyżek tartego chrzanu
  • sok z cytryny
  • cukier
  • sól
  • 2 szkl. jogurtu
  • 2-3 łyżki kwaśnej śmietany

Sposób wykonania:

  1. Pomidory sparzyć wrzątkiem po czym obrać je ze skórki i zmiksować na pastę.
    Następnie obrane jabłko, zetrzeć na tarce, usuwając gniazda nasienne.
    Dodać je do pomidorów razem z chrzanem i kaparami.
    Całość dokładnie zmiksować.
    Wówczas dodać jeszcze jogurt oraz śmietanę., wymieszać.
    Doprawić do smaku solą oraz cukrem i sokiem z cytryny.

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *