Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kabaczka z cebulą i rzeżuchą

 

Składniki:

  •  kabaczek
  •  3 łyżki posiekanej rzeżuchy
  •  cebula
  •  3 łyżki oleju
  •  sól
  •  pieprz
  •  ½ łyżeczki miodu
  •  łyżka cytrynowego soku
  •  2-3 ząbki czosnku
  •  łyżka musztardy

Sposób wykonania:

  1. Kabaczka wrzucić na osolony wrzątek na około 3 minuty.
    Po tym czasie go odcedzić, obrać i pokroić na mniejsze kawałki, które skropić sokiem z cytryny aby nie ściemniały.
    Następnie rzeżuchę i cebule posiekać, przełożyć do kabaczka.
    Natomiast miód połączyć z olejem oraz musztardą.
    Doprawić do smaku przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem.
    Powstałym sosem polać sałatkę i całość wymieszać.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *