Składniki:
- 40 dag mięsa z udźca z jagnięcia
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 por
- 3 ząbki czosnku
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 4 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki wódki wyborowej
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
Sposób wykonania:
- Dokładnie oczyszczone mięso p[okroić w cienkie plasterki, które nasmarować mąką wymieszaną z 2 łyżkami wody.
Wówczas włożyć jagnięcinę do woka z rozgrzaną oliwą z oliwek i smażyć przez kilka minut.
Po około 3 minutach wyjąc mięso a na tą samą patelnie wrzucić posiekany czosnek i pokrojony por, przesmażyć.
Wówczas ponownie włożyć mięso, wlać sos sojowy oraz wódkę.
Trzymać na ogniu do wyparowania sosu po czym wlać jeszcze olej sezamowy i całość dokładnie wymieszać.
Liczba porcji: 4