Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dorsz w kartoflach

 

Składniki:

  • 1 kg filetów z dorsza
  • 4 łyżki masła
  • 8 ziemniaków
  • 2 cebule
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Obrane ziemniaki pokroić w plastry, które przesmażyć na połowie rozgrzanego masła.
    Wówczas przełożyć je do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec na złoto.
    W między czasie na reszcie masła przesmażyć cebulę pokrojona w plastry oraz filety rybne.
    Następnie przełożyć rybę z cebulą  na podpieczone ziemniaki.
    Skropić całość sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem.
    Wstawić ponownie do piekarnika na około 30 minut.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *