Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Migdałowa galaretka

 

Składniki:

  • ½ l zimnej wody
  • ½ l słodkiego mleka skondensowanego
  • łyżeczka esencji migdałowej
  • opakowanie żelatyny
  • 4 łyżki cukru
  • cukier waniliowy
  • garść migdałów
  • owoce

Sposób wykonania:

  1. Do wody wsypać  cukier i cukier waniliowy i doprowadzić do wrzenia.
    Pozostawić na ogniu do momentu, aż cukier się rozpuści.
    Wówczas zdjąć rondel z ognia i dodać esencję migdałowa oraz mleko skondensowane.
    Całość  dokładnie wymieszać i dodać jeszcze żelatynę rozpuszczona w odrobinie wody.
    Galaretkę przelać do miseczek i wstawić do lodówki do stężenia.
    Udekorować migdałami oraz ulubionymi owocami.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *