Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomarańczowy mus

 

Składniki:

  • ½ kg pomarańczy
  • 3 łyżki cukru pudru
  • ½ szkl śmietanki kremowej
  • ½ łyżeczki żelatyny
  • skórka pomarańczowa
  • łyżka cukru

Sposób wykonania:

  1. Z pomarańczy wycisnąć sok po czym wymieszać go z połową cukru.
    Następnie białka ubić nas sztywną pianę.
    Wówczas delikatnie mieszając dodawać pomarańcze razem ze skórką, cukier puder oraz żelatynę rozpuszczoną w odrobinie wody.
    Śmietanę również ubić na sztywno razem z resztą cukru i dodać do pomarańczowej masy, delikatnie połączyć.
    Przelać mus do salaterek.

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *