Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Baranina duszona z fasolą

 

Składniki:

  • ¾ kg baraniny
  • ½ kg fasoli
  • 2 cebule
  • 2 marchwie
  • 2 ząbki czosnku
  • liść laurowy
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Fasolę zalać woda i odstawić na całą noc.
    Następnego dnia przełożyć ją do dużego garnka.
    Zalać wodą i gotować na małym ogniu.
    W między czasie baraninę pokroić na mniejsze kawałki, które przesmażyć a potem wrzucić do fasoli.
    Trzymać na małym ogniu około 20 minut.
    Natomiast warzywa obrać i pokroić w kostkę po czym również wrzucić do baraniny i fasoli.
    Na koniec wrzucić jeszcze posiekana cebulę, czosnek, liść laurowy oraz pieprzem.
    Wymieszać i dusić pod przykryciem około godziny.
    W trakcie co jakiś czas mieszając aby potrwa nie przywarła do dna.

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *