Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bitki wołowe Mateusza

 

Składniki:

  • ¾ kg wołowiny
  • 3 cebule
  • 2 łyżki masła
  • łyżka mąki
  • 3 łyżki śmietany
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić w plastry, które rozbić tłuczkiem.
    Następnie ułożyć je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem.
    Cebulę pokroić w krążki, które rozłożyć na mięsie.
    Całość oprószyć solą oraz pieprzem  po czym zalać wodą.
    Gotować na małym ogniu do miękkości mięsa.
    Wówczas bitki wyjąc a do sosu dodo dać śmietanę wymieszaną z mąką.
    Gotować jeszcze chwilę do zgęstnienia i przed podaniem polać mięso sosem.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *