Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jarzynowa z jabłkiem

 

Składniki:

 

  • ½ główki białej kapusty
  • por
  • czerwona papryka
  • 3 łyżki oleju
  • ½ łyżeczki curry
  • 1 l bulionu z kury
  • sól
  • pieprz
  • kawałek kiełbasy
  • 2 kwaśne jabłka
  • natka pietruszki

Sposób wykonania:
Rozgrzać olej na patelni po czym oprószyć go curry.
Dokładnie wymieszać po czym dodać poszatkowaną kapustę, pora pokrojonego w talarki oraz paprykę pokrojoną paseczki.
Całość wymieszać i poddusić na małym ogniu po czym wlać bulion i dodać przyprawy do smaku.
Gotować około 30 minut.
Po tym czasie dodać kiełbasę pokrojoną plasterki oraz obrane jabłka pokrojone na cząstki.
Gotować kolejne 10 minut.
Na koniec doprawić jeszcze do smaku a przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *