Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Golonka w warzywach

 

Składniki:

 

  • 1 ½ kg golonki
  • marchew
  • cebula
  • pietruszka
  • 2 ząbki czosnku
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • łyżka smalcu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Golonkę dokładnie oczyścić po czym obsmażyć ja ze wszystkich stron na rozgrzanym smalcu.
Następnie zalać ją wodą, tak aby cala była przykryta.
Dodać pokrojoną w plastry, marchew, pietruszkę oraz cebulę.
Wrzucić jeszcze liść laurowy, ziele angielskie oraz rozgnieciony czosnek.
Doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem i gotować do momentu, aż golonka stanie się miękka i zacznie odchodzić od kości.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *