Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chłodnik z buraków i rabarbaru

 

Składniki:

 

  • 3 buraki
  • 4 łodygi rabarbaru
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • ogórek kiszony
  • koper
  • ½ szkl śmietany
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Umyty rabarbar pokroić i zalać małą ilością wody.
Gotować około 30 minut.
W między czasie ugotować buraki w łupinach po czym je odcedzić a gdy ostygną obrać i zetrzeć na tarce.
Starte buraki przełożyć do rabarbaru i dodać jeszcze jajka ugotowane na twardo oraz ogórki pokrojone w kostkę.
Całość dokładnie wymieszać i zaprawić śmietaną.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *