Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos majonezowy na ostro z ogórkiem

 

Składniki:

 

  • 1 szkl gęstego majonezu
  • 2 łyżki migdałów
  • ogórek
  • 2 łyżki ketchupu
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sok z cytryny
  • sól
  • cukier puder

Sposób wykonania:
Migdały sparzyć wrzącą wodą po czym je obrać i drobno posiekać.
Następnie ogórka obrać i również drobno posiekać po czym odsączyć na sicie z nadmiaru soku.
Natomiast majonez wymieszać z migdałami , dodać ketchup, koncentrat a na końcu ogórek, połączyć.
Doprawić do smaku solą, sokiem z cytryny oraz cukrem.
Najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu posypany posiekanym koperkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *