Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ze szparagami z łososiem

Składniki:

  • główka kruchej sałaty
  • pęczek białych szparagów
  • 15 dag wędzonego łososia
  • 3 jajka
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki octu winnego
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól
  • pieprz
  •  

Sposób wykonania:
Sałatę porwać na mniejsze kawałki, szparagi pokroić na ukośne cząstki.
Ugotowane jajka pokroić na cząstki.
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając  posiekany koperek.
Następnie oliwę z oliwek wymieszać z octem winnym.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i polać sałatkę.
Udekorować paseczkami wędzonego łososia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *