Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z wędzonej ryby z kukurydzą i porem

Składniki:

  • 1 kg wędzonej makreli
  • puszka kukurydzy
  • por
  • 2 ogórki kiszone
  • 3 łyżki majonezu
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz 

Sposób wykonania; 
Mięso makreli rozdrobnić widelcem.
Następnie kukurydzę odsączyć z zalewy i dodać do makreli.
Pory pokroić w krążki i sparzyć je wrzątkiem po czym przełożyć do reszty składników.
Wrzucić jeszcze ogórka pokrojonego w kostkę i dodać majonez.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Przed podaniem udekorować natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *