Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pascha jak z obrazka

Składniki:

  • ½ kg półtłustego twarogu
  • 6 ugotowanych na twardo żółtek
  • 1 kostka masła
  • 30 dag cukru pudru
  • laska wanilii
  • garść migdałów

Sposób wykonania:
Do masła dodać cukier i całość dokładnie utrzeć.
Następnie ser zemleć dwa razy i stopniowo nie przerywając ucierania dodawać do maślanej masy.
Gdy składniki się połączą dodać jeszcze sparzone, obrane i posiekane migdały oraz pokrojoną wanilię.
Całość dokładnie wymieszać po czym zawinąć paschę w lnianą ściereczkę i włożyć do sitka.
Obciążyć drewnianą deseczką i wstawić do lodówki na całą noc.
Następnego dnia odwinąć ze ściereczki i udekorować owocami według uznania.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *