Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Roladki z sandacza z marchewką i ogórkiem

Składniki:

  • 1 kg sandacza
  • 1 marchewka
  • 2 konserwowe ogórki
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 cytryna
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Rybę dokładnie oczyścić, usuwając ości.
Następnie pokroić ją na cienkie filety, które skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem.
Natomiast obraną marchewkę i ogórki pokroić w słupki i ułożyć na środku filetów.
Zwinąć je w roladki i spiąć wykałaczką aby się nie rozpadły.
Przełożyć je do naczynia żaroodpornego i posypać posiekaną natką pietruszki, czosnkiem oraz pokruszonym listkiem laurowym.
 Skropić roladki jeszcze oliwą z oliwek i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *