Składniki:
- 1 kg sandacza
- 1 marchewka
- 2 konserwowe ogórki
- 3 ząbki czosnku
- 1 cytryna
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Rybę dokładnie oczyścić, usuwając ości.
Następnie pokroić ją na cienkie filety, które skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem.
Natomiast obraną marchewkę i ogórki pokroić w słupki i ułożyć na środku filetów.
Zwinąć je w roladki i spiąć wykałaczką aby się nie rozpadły.
Przełożyć je do naczynia żaroodpornego i posypać posiekaną natką pietruszki, czosnkiem oraz pokruszonym listkiem laurowym.
Skropić roladki jeszcze oliwą z oliwek i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 30 minut.