Składniki:
- 1 polędwiczka wieprzowa
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- ½ łyżki oleju sezamowego
- 1 łyżeczka posiekanego imbiru
- ½ czerwonej papryki
- 10 dag krewetek
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 1 kieliszek sherry
- 3 łyżki jasnego sosu sojowego
- ½ kapusty pekińskiej
Sposób wykonania:
Oczyszczone polędwiczki pokroić na paseczki.
Następnie na rozgrzaną patelnie wrzucić imbir a po chwili dodać mięso.
Całość mszyć na dużym ogniu po czym dodać pokrojoną paprykę a później krewetki.
Dokładnie wymieszać i wrzucić kapustę pokrojona w paseczki.
Zalać całość ½ szkl wody wymieszać z sosem sokowym alkoholem i mąką ziemniaczaną.
Dusić jeszcze kilka minut i na koniec doprawić jeszcze do smaku olejem sezamowym.