Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mandarynki w czekoladzie Patryka

Składniki:

  • 5 mandarynek bez pestek
  • ½ szklanki utartej czekolady mlecznej
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • sezam – opcjonalnie

Sposób wykonania:
Mandarynki obrać, podzielić na segmenty dokładnie usuwając włókna. W rondlu wymieszać czekolada z olejem kokosowym i podgrzewać na łaźni wodnej aż czekolada się rozpuści, a masa nie będzie zawierała grudek. Segmenty mandarynki zanurzać do połowy w rozpuszczonej czekoladzie, poczekać aż jej nadmiar obcieknie do rondla i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Część tak przygotowanej mandarynki możemy posypać sezamem. Odstawić w chłodne miejsce i z niecierpliwością czekać aż masa czekoladowa się zestali.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *