Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wieprzowina w sosie musztardowym z korniszonami

Składniki:

  • 1 kg mięsa od szynki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • 1 szkl bulionu warzywnego
  • szczypta mielonego ziela angielskiego
  • 4 korniszony
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki tłuszczu
  • 1 łyżeczka octu
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 op śmietany

Sposób wykonania:
Mięso oprószyć solą po czym obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu.
Wówczas dodać posiekaną cebulę oraz czosnek i trzymać na ogniu kilka minut.
Następnie wlać bulion i dusić na małym ogniu około 1 godziny.
Pod koniec duszenia dodać śmietanę wymieszaną z musztardą.
Wrzucić jeszcze pokrojone korniszony i doprawić całość solą, pieprzem oraz octem.
Dusić jeszcze chwilę do zgęstnienia sosu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *