Składniki:
- 1 kg mięsa od szynki
- 1 ząbek czosnku
- 1 cebula
- 1 szkl bulionu warzywnego
- szczypta mielonego ziela angielskiego
- 4 korniszony
- sól
- pieprz
- 3 łyżki tłuszczu
- 1 łyżeczka octu
- 1 łyżka musztardy
- 1 op śmietany
Sposób wykonania:
Mięso oprószyć solą po czym obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu.
Wówczas dodać posiekaną cebulę oraz czosnek i trzymać na ogniu kilka minut.
Następnie wlać bulion i dusić na małym ogniu około 1 godziny.
Pod koniec duszenia dodać śmietanę wymieszaną z musztardą.
Wrzucić jeszcze pokrojone korniszony i doprawić całość solą, pieprzem oraz octem.
Dusić jeszcze chwilę do zgęstnienia sosu.