Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chłodnik z krewetkami i ogórkiem

 

Składniki:

 

  • 1 op krewetek w zalewie
  • ¾ l kwasu chlebowego
  • 1 op śmietany
  • 1 ogórek
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki szczypiorku
  • 2 łyżeczki koperku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Do kwasu chlebowego dodać śmietanę oraz zalewę z krewetek.
Całość wymieszać i dodać posiekany szczypiorek, koperek oraz pokrojony w kostkę ogórek.
Następnie jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić po czym dodać do zupy.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Wstawić do lodówki na 2 godziny.
Przed podaniem udekorować krewetkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *