Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z pieczarkami z patelni

Składniki:

  • 25 dag pieczarek
  • 1 główka sałaty
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka miodu
  • sól
  • pieprz
  •  

Sposób wykonania:
Pieczarki oczyścić po czym pokroić je na plasterki.
Następnie na rozgrzaną oliwę wrzucić grzyby i smażyć grzyby około 15 minut.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem po czym odstawić grzyby na bok.
Na tą samą patelnie zestawioną z ognia wlać łyżkę wody, octu balsamicznego, miód oraz oliwę z oliwek.
Całość dokładnie wymieszać.
Na koniec sałatę porwać na mniejsze kawałki, dodać do niej pieczarki i polać całość sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *