Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rolmopsy z musztardą i ogórkiem

Składniki:

  • 8 filetów w oleju
  • 8 wykałaczek
  • 1 cebula
  • 2 ogórki konserwowe
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 szkl wody
  • ½ szkl octu
  • 2 listki laurowe
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • kilka ziarenek pieprzu
  • szczypta soli

Sposób wykonania:
Filety ułożyć na blacie skórą do dołu.
Posmarować wierzch musztardą i na środku każdego ułożyć słupki ogórka konserwowego.
Następnie zrolować śledzie i spiąć je wykałaczką aby się nie rozpadły.
Do rondla wlać wodę oraz ocet.
Dodać ziarenka ziele angielskiego i pieprzu, listki laurowe oraz szczyptę soli.
Całość doprowadzić do wrzenia a gdy zalewa ostygnie zalać nią śledzie ułożone w słoju.
Każdą warstwę przełożyć krążkami cebuli.
Odstawić na całą noc i podawać dopiero na drugi dzień.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *