Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z gotowanych warzyw

Składniki:

  • 1 mały brokuł
  • 1 mała cukinia
  • 20 dag fasolki szparagowej
  • 2 jajka
  • 1 szczypior
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu śliwkowego
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób wykonania:
Brokuł podzielić na różyczki, cukinię pokroić w kostkę a fasolkę na ukośne kawałki.
Dodać jajko pokrojone na cząstki oraz posiekany szczypior.
Całość dokładnie wymieszać.
Następnie majonez wymieszać z sosem sojowym i śliwkowym.
Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Powstałym sosem polać sałatkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *