Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mięsne klopsy z warzywami

Składniki:

  • 24 gotowe klopsiki mięsne
  • puszka białej fasoli
  • wołowa kostka rosołowa
  • łyżka suszonej cebuli
  • łyżeczka bazylii
  • liść laurowy
  • 4 szkl wody
  • 1 szkl ditali
  • puszka pomidorów
  • 300 g mrożonej mieszanki warzywnej
  • łyżeczka cukru
  • stary parmezan

Sposób wykonania:
Do dużego garnka wrzucić klopsy.
Dodać do nich fasolę, cebulę, bazylię oraz liść laurowy.
Zalać całość bulionem oraz wodą.
Całość doprowadzić do wrzenia i wrzucić makaron.
Gotować około 15 minut po czym dodać pomidory razem z zalewą oraz mieszankę warzywną.
Doprawić do smaku cukrem i podgrzać na małym ogniu.
Przed podaniem posypać startym parmezanem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *