Składniki:
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- cebula
- ząbek czosnku
- kilka płatków suszonej papryki
- marchewka
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól
- 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
- puszka ciecierzycy
- pęczek liści szpinaku
- 1 szkl wody
- 250 g makaronu muszle
- pieprz
- oliwa z oliwek
- starty parmezan
Sposób wykonania:
Na patelnie z rozgrzaną oliwą wrzucić posiekaną cebulę, czosnek, paprykę, marchewkę oraz natkę pietruszki.
Całość wymieszać i smażyć około 2 minut.
Po tym czasie dodać przecier pomidorowy, ciecierzycę szpinak oraz wodę.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą.
Gotować na małym ogniu.
Na koniec dodać ugotowany według opisu na opakowaniu makaron.
Skropić całość oliwa i doprawić do smaku pieprzem.
Przed podaniem posypać startym parmezanem.