Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Muszelki ze szpinakiem i ciecierzycą

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • kilka płatków suszonej papryki
  • marchewka
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • puszka ciecierzycy
  • pęczek liści szpinaku
  • 1 szkl wody
  • 250 g makaronu muszle
  • pieprz
  • oliwa z oliwek
  • starty parmezan

Sposób wykonania:
Na patelnie z rozgrzaną oliwą wrzucić posiekaną cebulę, czosnek, paprykę, marchewkę oraz natkę pietruszki.
Całość wymieszać i smażyć około 2 minut.
Po tym czasie dodać przecier pomidorowy, ciecierzycę szpinak oraz wodę.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą.
Gotować na małym ogniu.
Na koniec dodać ugotowany według opisu na opakowaniu makaron.
Skropić całość oliwa i doprawić do smaku pieprzem.
Przed podaniem posypać startym parmezanem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *