Składniki:
- 3 łyżki masła
- łyżka oliwy z oliwek
- 1 szkl posiekanej cebuli
- 1 szkl zielonej papryki pokrojonej w kostkę
- 1 szkl czerwonej papryki pokrojonej w kostkę
- 1 szkl żółtej papryki pokrojonej w kostkę
- sól
- pieprz
- 2/3 szkl tłustej śmietany
- 500 g makaronu muszelki
- 2 łyżki natki pietruszki
- ½ szkl startego parmezanu
Sposób wykonania:
Na rozgrzanej oliwie z dodatkiem masła przesmażyć posiekaną cebulę.
Wówczas wrzucić 3 kolorową paprykę.
Trzymać na małym ogniu do miękkości papryki.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Następnie wlać śmietanę i gotować do momentu, aż połową śmietany wyparuje.
Wrzucić ugotowany według opisu na opakowaniu makaron i dokładnie wymieszać.
Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki oraz startym parmezanem.