Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Błyskawiczny kurczak

Składniki:

  • 4 filety piersi z kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki masła
  • łyżeczka oliwy z oliwek
  • ½ szkl bulionu drobiowego
  • ¼ szkl wermutu
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • łyżka kaparów
  • plasterki cytryny

Sposób wykonania:
Filety oprószyć solą oraz pieprzem po czym obsmażyć je na rumiano na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła.
Wówczas kurczaka wyjąć a na patelnie wlać bulion oraz wermut.
Dokładnie wymieszać i gotować na małym ogniu aż płyn wyparuje o połowę.
Zdjąć z ognia i dodać sok z cytryny oraz kapary.
Wymieszać i polać kurczaka.
Na koniec udekorować plasterkami cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *