Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chili z kurczaka i białej fasoli

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 cebule
  • łyżeczka zmiażdżonego czosnku
  • 500 g białej fasoli
  • 35 dag mięsa z kurczaka
  • 300 g mrożonej marchewki z groszkiem
  • 200 ml soku pomidorowego
  • łyżka sproszkowanego chili
  • ½ łyżeczki soli smakowej
  • ¼ łyżeczki mielonego kuminu
  • 1 szkl startego sera cheddar

Sposób wykonania:
Na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekaną cebule i czosnek.
Następnie dodać fasolę oraz z zalewą, marchewkę z groszkiem oraz sok pomidorowy.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku chili, solą i kuminem.
Doprowadzić do wrzenia i gotować około 5 minut.
Przed podaniem posypać startym serem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *