Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wołowina z prosciutto

Składniki:

  • 2 kg kawałki wołowiny z udźca
  • sól
  • pieprz
  • 1 szkl pinioli
  • 20 dag prosciutto
  • ząbek czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki masła
  • ½ szkl posiekanej cebuli
  • ½ szkl posiekanej marchewki
  • 2 szkl posiekanych kapeluszy pieczarek
  • 1 szkl puree pomidorowego
  • łyżka przecieru pomidorowego
  • 2 szkl pomidorów z puszki

Sposób wykonania:
Mięso rozbić na cienkie kotlety, które oprószyć solą oraz pieprzem i posypać orzeszkami.
Następnie przykryć platerami prosciutto i całość zwinąć w rolady.
Obwiązać je nitką i obsmażyć na rozgrzanym maśle.
Wówczas dodać posiekaną cebulę, marchew oraz grzyby.
Smażyć jeszcze 3 minuty i dodać puree, przecier pomidorowy oraz pomidory.
Całość dokładnie wymieszać i gotować na małym ogniu pod przykryciem około 1,5 godziny.
Przed podaniem pokroić rolady na plastry i polać je sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *