Składniki:
- 70 dag krewetek
- 2 łyżki masła
- ½ szkl posiekanej cebuli
- 30 dag pieczarek
- ¼ łyżeczki suszonej papryki
- sól
- pieprz
- ½ łyżeczki kardamonu
- ½ łyżeczki zmielonego kuminu
- sok z 1 limetki
- 1 szkl kwaśnej śmietany
- ½ szkl jogurtu naturalnego
- ¼ szkl posiekanej kolendry
Sposób wykonania:
Na rozgrzanym maśle przesmażyć posiekaną cebule, paprykę oraz pokrojone pieczarki.
Wówczas dodać krewetki i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Trzymać na ogniu około 3 minut po czym dodać kardamon oraz kumin.
Dokładnie wymieszać i dodać jeszcze sok z limonki, śmietanę oraz jogurt.
Całość wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
Podawać z ugotowanym ryżem posypane kolendrą.