Składniki:
- 1 kg mielonej wołowiny
- 1 ½ szkl czerstwego chleba bez skórki wymieszanego z tymiankiem, szałwia, odrobiną masła i skórka z cytryny
- 2 szkl posiekanych jabłek
- 3 jajka
- łyżeczka soli
- 2 łyżki musztardy
- 2 łyżki chrzanu
- cebula
- ¾ szkl ketchupu
Sposób wykonania;
Do dużej miski przełożyć mięso.
Dodać do niego chleb z ziołami, posiekane jabłka, roztrzepane jajka, sól, musztardę, chrzan, posiekaną cebulę oraz ketchup.
Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do formy.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać około 1 godzinę 15 minut.
Po upieczeniu poczekać chwile aż ostygnie, wtedy pokroić.