Składniki:
- 1 1/3 kg chudej mielonej wołowiny
- cebula
- 800 g sosu pomidorowego
- 3 szkl wody
- 3 łyżki sproszkowanego chili
- 1 ½ łyżki kuminu
- ¾ łyżeczki oregano
- 1 ½ łyżeczki słodkiej papryki
- ¼ łyżeczki pieprzu
- łyżka soli
- 2 puszki czerwonej fasoli
- ¼ szkl mąki pszennej
Sposób wykonania:
Na rozgrzanej patelni przesmażyć mięso z posiekaną cebulą.
Wówczas dodać sos pomidorowy, wodę, chili, kumin, oregano, paprykę, sól, pieprz oraz fasolę.
Całość dokładnie wymieszać i gotować na małym ogniu około 1,5 godziny.
Po tym czasie dodać mąkę wymieszaną z woda aby powstała gładka pasta.
Energicznie wymieszać i gotować jeszcze 15 minut.