Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chili z wołowiny Elizy

Składniki:

  • 1 1/3 kg chudej mielonej wołowiny
  • cebula
  • 800 g sosu pomidorowego
  • 3 szkl wody
  • 3 łyżki sproszkowanego chili
  • 1 ½ łyżki kuminu
  • ¾ łyżeczki oregano
  • 1 ½ łyżeczki słodkiej papryki
  • ¼ łyżeczki pieprzu
  • łyżka soli
  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • ¼ szkl mąki pszennej

Sposób wykonania:
Na rozgrzanej patelni przesmażyć mięso z posiekaną cebulą.
Wówczas dodać sos pomidorowy, wodę, chili, kumin, oregano, paprykę, sól, pieprz oraz fasolę.
Całość dokładnie wymieszać i gotować na małym ogniu około 1,5 godziny.
Po tym czasie dodać mąkę wymieszaną z woda aby powstała gładka pasta.
Energicznie wymieszać i gotować jeszcze 15 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *