Składniki:
- 45 dag mielonej wołowiny
- ¼ szkl posiekanej cebuli
- łyżeczka soli
- 1/8 łyżeczki pieprzu
- ¼ łyżeczki ostrej musztardy
- łyżka brązowego cukru
- 100 g serka śmietanowego
- 200 g sosu pomidorowego
- 300 g mieszanki warzywnej
- pokruszone chipsy kukurydziane
Sposób wykonania:
Mięso przesmażyć razem z posiekaną cebulą na rozgrzanej patelni.
Wówczas dodać serek śmietanowy, cukier, musztardę, sól i pieprz do smaku.
Całość dokładnie wymieszać a gdy cukier się rozpuści i dodać sos pomidorowy i rozmrożone warzywa.
Całość dokładnie wymieszać i posypać pokruszonymi chipsami.
Wstawić pod przykryciem o piekarnika rozgrzanego do 190 stopni na około 40 minut.
Po tym czasie zdjąć pokrywkę i zapiekać jeszcze 10 minut.