Składniki:
- 1/3 szkl sosu teriyaki
- 3 łyżki ostrego sosu syczuańskiego
- 2 łyżeczki mąki kukurydzianej
- czerwona papryka
- 20 dag groszku cukrowego w strąkach
- puszka mini kolb kukurydzy
- posiekana cebula
- 3 szkl poszatkowanej kapusty pak choy
- 2 łyżki oleju
- 1 szkl różyczek brokuła
- 45 dag tofu
- 200 g grzybów straw z puszki
- 3 szkl ugotowanego białego ryżu
Sposób wykonania:
Na rozgrzanym oleju przesmażyć posiekaną kapustę oraz cebulę, wówczas dodać różyczki brokuła oraz paprykę i smażyć kolejne 2 minuty.
W między czasie w drugim woku na rozgrzanym oleju smażyć tofu około 2 minut po czym dodać sos teriyaki wymieszany z sosem syczuańskim i mąką kukurydzianą.
Dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia, wówczas wrzucić grzyby oraz warzywa z drugiego woka.
Dokładnie wymieszać i podawać z ugotowanym ryżem.