Składniki:
- 2 szkl ugotowanego indyka pokrojonego w kostkę
- 1 szkl ananasa pokrojonego w kostkę
- 1 szkl selera pokrojonego w kostkę
- ½ szkl posiekanej dymki
- ¼ szkl prażonych orzechów arachidowych
- 1 szkl posiekanej zielonej papryki
- 2 łyżki gotowanego czatni
- 2/3 szkl majonezu
- łyżka soku z limetki
- ½ łyżeczki gotowanej przyprawy curry
- ¼ łyżeczki soli
- liście sałaty
Sposób wykonania:
Do rondelka wrzucić indyka, selera, ananasa orzeszki, dymkę oraz paprykę.
Całość dokładnie wymieszać i podgrzewać na małym ogniu.
Następnie dodać jeszcze majonez, sok z limety, czatni, curry oraz sól.
Ponownie wymieszać i jeszcze chwilę podgrzewać.
Przełożyć sałatkę do salaterki wyłożonej liśćmi sałaty.