Składniki:
- 150 g ryżu
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka startego imbiru
- 1 marchewka
- 1 cukinia
- 225 g szpinaku
- 2 łyżeczka jasnego sosu sojowego
- 2 łyżeczka jasnego brązowego cukru
Sposób wykonania:
Ryż zalać wrzątkiem i gotować około 15 minut po czym go odcedzić i przelać wodą.
Do woka z rozgrzanym olejem wrzucić posiekany czosnek oraz imbir i smażyć 30 sekund.
Po tym czasie dodać pokrojoną w paseczki marchewkę oraz cukinie pokrojoną w kostkę i smażyć 2 minuty.
Następnie dodać szpinak i smażyć kolejną minutę.
Wrzucić ryż, cukier oraz sos sojowy.
Dokładnie wymieszać, podgrzać i rozłożyć na talerze.