Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chrupiące skrzydełka na ostro

Składniki:
• 1/2 skrzydełek z kurczaka
• łyżka mielonej słodkiej papryki
• łyżka mielonej ostrej papryki
• 2 łyżki oleju
• łyżka miodu
• 2 łyżki przecieru pomidorowego
• kilka gałązek natki pietruszki
• 1/2 pęczka szczypiorku
• sól czosnkowa, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Skrzydełka oczyścić, umyć i osuszyć.  Następnie oprószyć solą czosnkową, pieprzem i papryką.  Natkę i szczypiorek opłukać, otrzepać z wody, drobno posiekać.  Przecier pomidorowy wymieszać z miodem i posiekaną zieleniną.
Tą pastą posmarować skrzydełka z obu stron i ułożyć na blasze posmarowanej olejem.  Piec 15 minut w temperaturze 200ºC, po czym odwrócić i piec jeszcze 10 minut.  Następnie zdjąć z blachy i podawać gorące z surówką z mieszanych warzyw.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *