Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ze szpinaku, ziemniaków i czerwonej cebuli

Składniki:

  • ½ kg szpinaku
  • ¼ szkl oliwy z oliwek
  • ½ kg ziemniaków ugotowanych na pół miękko
  • 1 czerwona cebula
  • 20 czarnych oliwek
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Na rozgrzaną oliwę wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki oraz cebulę pokrojoną w półplasterki.
Trzymać na małym ogniu około 5 minut.
Po tym czasie zdjąć z ognia i dodać oliwki, ocet, sol oraz pieprz.
Całość dokładnie wymieszać.
Szpinak oczyścić  i przełożyć do miski, rozłożyć na nim cebulę z ziemniakami.
Podawać na ciepło.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *