Składniki:
- 1 bakłażan
- 1 cukinia
- 1 żółta papryka
- 1 czerwona papryka
Marynata:
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- sok z 1 cytryny
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka posiekanego tymianku
- 1 łyżeczka posiekanej bazylii
- 1 łyżeczka posiekanego rozmarynu
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Oliwę z oliwek wymieszać z sokiem z cytryny.
Następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany tymianek, rozmaryn oraz bazylię.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Następnie papryki przekroić na 4 części usuwając gniazda nasienne.
Natomiast bakłażana i cukinie pokroić w plastry.
Zalać warzywa marynatą i odstawić na 1 godzinę.
Po tym czasie ułożyć na tacce i piec na grillu.