Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szparagi z grilla z czosnkiem i sezamem

Składniki:

    • 16 młodych, oczyszczonych szparagów
    • 1 łyżka sosu sojowego
    • 1 łyżka oleju sezamowego
    • 1 drobno posiekany ząbek czosnku
    • 1 łyżka prażonych ziaren sezamu
    • śmietana
    • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Na namoczone wcześniej patyczki do szaszłyków nabijać po 4 szparagi. Do każdej porcji użyć po 2 patyczki na które nabijamy szparagi tworząc rodzaj „tratwy”. Sos sojowy wymieszać z olejem i czosnkiem, mieszanką smarować szparagi. Piec na dobrze nagrzanym grillu przez 3 minuty z każdej strony obracając i smarując olejem z dodatkami. Przed podaniem polać śmietaną, posypać sezamem, solą i pieprzem.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *