Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z flądry z bazyliowo serowym sosem

Składniki:

    • 2 filety z flądry
    • ¼ szklanki bulionu drobiowego
    • 2 łyżki tartego parmezanu
    • 4 łyżeczki oliwy
    • 1 łyżeczka soli
    • ¼ łyżeczki pieprzu
    • 2 posiekane ząbki czosnku


    Sposób przyrządzenia:

    W małym rondelku wymieszać bulion, ser, olej, 1,2 łyżeczki soli i posiekany czosnek, podgrzać, utrzymywać w cieple. Umyte i osuszone filety z flądry przyprawić resztą soli i pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę, smażyć na niej filety po 3 minuty z każdej strony. Wyłożyć na talerz, polać przygotowanym sosem. Udekorować cytryną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *