Składniki:
• 20 dag szparagów
• 7 paluszków krabowych
• 7 małych kolb kukurydzy (ugotowanych) lub ziarna z dwóch dużych
• 4 łyżki oliwy z oliwek
• 1 łyżka soku z cytryny
• 1 płaska łyżka musztardy
• 4 krople sosu tabasco
• szczypta pieprzu cayenne
• sól, pieprz czarny
• 2 duże papryki (zielona i czerwona)
• 3 – 4 dymki
Sposób przyrządzenia:
Szparagi włożyć do wrzątku i gotować przez 5 minut, odcedzić. Utrzeć oliwę, sok z cytryny, musztardę, sos tabasco, pieprz cayenne, sól i czarny pieprz. W salaterce ułożyć szparagi, pokrojone mięso z krabów, kukurydzę, paprykę pokrojoną w kostkę i plasterki dymki. Wszystkie składniki polać sosem.