Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jagnięcina po arabsku

Składniki:

  • 4 świeże golonki jagnięce
  • 8 pomidorów
  • 2 cebule
  • ½ szklanki oliwy
  • 4 łyżki soku cytrynowego,
  • po łyżeczce kminku i bazylii,
  • sól, czarny pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia:
Umyte pozbawione błon i tłuszczu osuszone golonki wyluzować, usunąć z powięzi, pokroić na małe kawałki wielkości 3 cm na 4 cm. Cebulę obrać, opłukać i pokrajać w drobną kostkę. Rozgrzać olej i obsmażyć cebulę z mięsem. Sparzyć pomidory, zdjąć skórkę i pokroić w kostkę. Mięso wraz z cebulą i tłuszczem przełożyć do rondla, dodać pomidory, doprawić sokiem z cytryny i przyprawami, podlać gorącą wodą. Dusić na małym ogniu pod przykryciem. W miarę duszenia mieszać i uzupełniać w miarę potrzeby gorącą wodę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *