Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyk z polędwiczek wieprzowych

Składniki:

  • 60dag polędwiczek wieprzowych,
  • 20dag boczku wędzonego,
  • 2 średnie cebule,
  • 1 opakowanie marynaty do mięs,
  • 8 łyżek oleju słonecznikowego;

Sposób przyrządzenia:
Umyć polędwiczki, pokroić na plastry ok. 1 cm grubości. Wymieszać marynatę z olejem, zalać pokrojone polędwiczki, marynować w chłodnym miejscu 8 godzin. Pokroić cebulę i boczek na plastry. Nabijać na przemian mięso, boczek, cebulę – na szpikulce(ewentualnie dosolić). Piec na grillu lub w piekarniku ok. 20 min. (obracając).

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *