Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Camembert zapiekany z warzywami

Składniki:


• 2 zielone lub żółte papryki
• 4 pomidory
• 20 dag fasoli konserwowej (może być konserwowa lub mrożona)
• puszka kukurydzy
• 2 serki camembert
• 2 łyżki masła
• natka pietruszki
• sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Umyte strąki papryki oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w paski, włożyć do rondelka ze stopionym masłem i dusić 3 – 4 minuty. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w ósemki i wyjąć pestki.
Kukurydzę i fasolkę starannie osączyć, natkę posiekać. Wszystkie warzywa i natkę połączyć, wymieszać i przełożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Ser pokroić w plasterki i ułożyć na jarzynach.
Zapiekać w gorącym piekarniku, aż ser się roztopi. Potrawę tę można przyrządzić również w kokilkach.
Podawać z pieczywem.

1 comment for “Camembert zapiekany z warzywami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *