Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety rybne

Składniki:

  • 1 kg mięsa z miruny
  • 1 mała główka czosnku
  • 1 pęczek koperku
  • 2 jajka
  • 1 namoczona bułka kajzerka/odciśnięta/
  • 1 cebula
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka masła
  • smalec do smażenia
  • bułka tarta do panierowania


    Sposób przyrządzenia:

    Mięso przepuścić przez maszynkę, dodać przeciśnięty  przez praskę  czosnek, posiekany koperek, jajko i odciśniętą bułkę, doprawić do smaku solą i pieprzem , wymieszać z obraną, posiekaną, przeszkloną  na maśle cebulką. Z masy uformować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć  na rozgrzanym smalcu z każdej strony na złocisty kolor. Podawać z ziemniakami i ulubioną sezonową surówką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *