Składniki:
• 12 jaj
• 10 dag startego żółtego sera
• 1/2 puszki sardynek
• 10 dag gotowanego kurczaka
• kawałek selera
• mały słoik majonezu
• 1/2 strąka dużej papryki
• dymka
• natka pietruszki
• musztarda
• sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Ugotowane na twardo jajka obrać ze skorupek, przepołowić wzdłuż i wyjąć żółtka.
Przygotować farsze:
Żółtka posiekać i wymieszać ze zmieloną papryką, łyżką startego żółtego sera i majonezem.
Rozgniecione sardynki połączyć z przetartymi żółtkami, drobno posiekaną dymką i majonezem.
Łyżkę żółtego sera wymieszać z przetartymi żółtkami, drobno startym selerem, musztardą, drobno posiekaną zieloną pietruszką.
Ugotowane mięso kurczaka zemleć w maszynce, wymieszać z przetartymi żółtkami, drobno posiekaną dymką i majonezem.
Farszami doprawionymi do smaku solą i pieprzem napełnić białka jaj, udekorować majonezem i zieleniną.