*CYKL – przepisy mistrzów
Składniki:
- pomidory – 200 g
- utarta cebula – 60 g
- sok pomidorowy – 500 ml
- zielona papryka pokrojona w kostki – 100 g
- czerwona papryka pokrojona w kostki – 100 g
- ogórek pokrojony w kostki – 100 g
- ostra papryka chilli – 1 szt.
- winegret – 100 ml
- oliwa z oliwek – 200 ml
- posiekany czosnek – 1 główka
- sól
- czarny pieprz
- starta świeża kolendra
- kwaśna śmietana do przyozdobienia
Sposób przyrządzenia:
Utrzeć pomidory z 30 g cebuli. Dodać do nich resztę składników, zostawiając na boku ok.1/4 produktów. Doprawić i zblendować. Zupę ozdobić kolendrą i kroplami kwaśnej śmietany. Na środku talerza ułożyć z pozostawionych produktów stożek, który konsument może sam zmieszać z zupą.
Autor: Kurt Scheller